0 X - € 0,00
 • logo HH zw
 • logo secumar zw
 • Logo windesign nw
 • Watersport
 • Zwem- en Reddingvesten

Zwem- en Reddingvesten

Er bestaan zwemvesten en reddingvesten. Het belangrijkste verschil is dat een reddingvest een kraag heeft om de hoofd boven water te houden en een zwemvest heeft dat niet. Een zwemvest is een drijfmiddel waarbij je kunt zwemmen en ideaal voor wedstrijdzeilen en kanovaren. Voor beide vesten geldt dat je de juiste gewichtsklasse kiest.

Reddingvesten rijtje

Bij wedstrijdzeilen wordt meestal gebruik gemaakt van zwemvesten omdat er dan voldoende rescue op het water is. Check altijd bij de zeilvereniging of opleiding wat er voorgeschreven wordt. Volwassenen en kinderen die alleen gaan zeilen adviseren wij altijd om een reddingvest te dragen. 

Reddingvest voor roeiersSecumar vivo1

Speciaal voor roeiers hebben we dit reddingvest met handactivering. Dit vest kan dus gewoon in de natte boot gelegd worden zonder dat deze opblaast. Lichtgewicht, smal en plat rond de borst en voorzien van reflecterende strepen op de achterzijde.

ZwemvestenRidervest ebony

Het voordeel van een zwemvest is dat het de drager niet belemmerd in de bewegingsvrijheid. Bovendien zijn de vesten die wij verkopen allemaal kort qua gpasvorm zodat het ook blijft zitten tijdens het zeilen, roeien en kanoën.

Belangrijk bij de keuze van een zwemvest is het gewicht; kies altijd een gewichtsklasse wat bij je eigen gewicht past! Verder moet een vest gewoon lekker zitten, ieder mens heeft een andere bouw, vandaar ook dat wij keuze hebben uit verschillende modellen. Let ook op of je de voorkeur geeft aan een rits voorop, deze trek je aan als een 'jasje' of met een rits aan de zijkant welke over het hoofd gaat. Dit kan lastig zijn voor brildragers.

 

Reddingvesten

Reddingvest LotteReddingvesten bestaan er globaal in 2 soorten. Vaststofvesten (foam gevuld) en opblaasvesten. De standaard foam gevulde vesten liggen lager in prijs dan de opblaasvesten en worden meestal aangeschaft voor kinderen, scouting of als 'gasten-vest' aan boord. Wanneer je in het water terecht komt, zorgt het reddingvest er voor dat je altijd op je rug draait met je gezicht naar boven. De kraag zorgt ervoor dat de luchtwegen vrij blijven en dat je stabiel blijft drijven. Voor de allerkleinsten (al vanaf 5 kilo) hebben wij de Helly Hansen Kidsafe (zie foto). Dit reddingvest is speciaal ontwikkeld voor baby's en peuters en zijn veilig ook met een luier aan. Door de goede pasvorm en het korte lijfje van het reddingsvest kan het kind toch prettig bewegen en spelen tijdens het dragen. Alle reddingvesten zijn voorzien van kruisbanden en een fuitje.
                  KidSafe pink                          Dorus zwemvest 2

Secumar Mystic blk
De opblaasvesten die wij verkopen zijn allemaal volautomatisch, dat wil zeggen dat bij het te water raken, de vesten vanzelf opblazen. Deze vesten zijn er in verschillende 'opwaartse druk' aanduidingen, afhankelijk op welk water er gevaren wordt. Eén maal opgeblazen zit het vest aangesloten om de hals om het hoofd boven water te houden en zodat de luchtwegen vrij zijn. Automatische reddingvesten blazen nooit vanzelf op bij regen of buiswater, tenzij het vest slecht onderhouden is of verkeerd is opgevouwen. Wij raden iedereen dan ook aan om een automatisch reddingvest 1x per jaar te laten controleren. Uiteraard hebben wij voor de bij ons aangeschafte reddingvesten en van de meest populaire andere merken de navulpatronen op voorraad.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Icon Alles snel bezorgd door PostNL of DPD  Icon Wij bezorgen ook op zaterdag  Icon Bestellingen worden z.s.m. verwerkt Icon Ruilen is bij ons geen probleem
Icon Alles snel bezorgd door PostNL of DPD
Icon Wij bezorgen ook op zaterdag
Icon Bestellingen worden z.s.m verwerkt
Icon Ruilen is geen probleem

Openingstijden

 • woensdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur
 • zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
 • bestel online, webshop bestellingen worden z.s.m. verzonden of kunnen afgehaald worden in de winkel

 • woensdag 6 juli sluiten wij om 17:00 uur
  donderdag 7 juli gaan wij om 13:00 uur open

Ons adres

 • Verwoerd Watersport & Outdoor
 • Brinklaan 90
 • 1404 GP Bussum (The Netherlands)
 • Telefoon of WhatsApp: +31 356939120
 • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Routebeschrijving